HACCP BRC

HACCP BRC

Hazard Analysis Critical Control Point
HACCP is een systeem dat wordt gebruikt door de voedingsindustrie. Zowel door bedrijven die voedsel produceren als door bedrijven die voedsel bereiden.

Hierbij is de gehele distributieketen, van grootkeukens, bakkerijen en slagerijen tot horeca, transportbedrijven en koelhuizen, verplicht om aan de wettelijke normen voor hygiëne en voedselveiligheid te voldoen.

BRC

Britisch Retail Consortium
Deze Britse organisatie heeft hygiëne- en voedselveiligheidseisen opgesteld waaraan een levensmiddelenproducent moet voldoen om aan de grote Engelse supermarkten te mogen leveren.

Deze BRC-norm gaat verder dan alleen een HACCP plan.
In zijn huidige vorm stelt de standaard eisen aan het voedselveiligheidssysteem van een leverancier. Daarnaast komen ook directieverantwoordelijkheid, omgevingsomstandigheden (productie- of procesfaciliteiten), product- en procescontrole en opleiding en persoonlijke hygiëne van werknemers aan de orde. De verschillende elementen van de standaard worden getoetst aan de hand van een gedetailleerde checklist die meer dan 300 controlepunten bevat.
Het doel van de BRC-norm is dat een leverancier met één audit kan volstaan voor leveringen aan verschillende supermarkten. Zo hoeft de leverancier niet door elke supermarkt apart te worden gecontroleerd, hetgeen de kosten beperkt.
Het verschil met HACCP-certificering is overigens kleiner geworden sinds de nieuwe eisen voor HACCP bekend zijn.

Het is dus van groot belang dat u een product kunt leveren dat aan de eisen van de afnemer voldoet. De aanwezigheid van plaagdieren kan er de oorzaak van zijn dat de kwaliteit van uw product afneemt.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Ongediertebestrijding Assen helpt u om de overlast op het gebied van ongediertebeheersing helder in kaart te brengen. Ook kunnen wij voor u een preventieplan opstellen om ongedierte snel te signaleren en te bestrijden, zodat de kans op schade zo klein mogelijk is.

Met een door ons opgesteld preventieplan voldoet u aan de eisen van de diverse kwaliteitssystemen zoals HACCP en BRC.

 

Ongediertebestrijding Assen; Beestachtig goed!